Nufnang Ads

Monday, 26 December 2011

Jalan-jalan Cari Pasal 2011 - Episod Ho Chi Minh, Vietnam (Part 6)

Day 5 ~ Ben Thanh market - Minh Collection - Halal@Saigon - Hong Anh Collection



Shopping time.. kali ni kami ke butik Minh.. tempat shopping yg wajib utk org Malaysia.. kedai 3 tingkat... rege borong, tapi boleh beli selai2.. setengah hari spent masa kat sini… memang memborong habis le.. cantik2 baju2 dia.. manik penuh… telekung, baju kurung, jubah, tudung, semua ada.. rege dari usd10-usd25..  tudung usd4 je…



Minh Collection...

sila pilih ye.. boleh try jugak kalo tak sure muat ke tidak..
baju budak pun ada.. tapi tak byk choice..

kaum lelaki yg setia menunggu..

dah habis memborong kat butik Minh, hantar barang rompakan shopping kat bilik, kitorg decide nak lunch kat Halal@Saigon, seperti yg dipromote kat dalam program Rasa Halal Antarabangsa Astro Oasis.. Mahal sikit la makanan kat sini, compare to VN Halal.. tapi takpe la.. duit collection banyak lagi ni… saya estimate sekali makan, USD10 sorang.. tapi sebab ada hari yg tak lunch, or just beli dinner tapau, tu yang terlebih duit tu.. 



Kat area ni, banyak gak restoran halal.. pastu dekat pulak dengan masjid..


pancasitara sesat di bumi vietnam..
tengah tunggu makanan siap, Oya terjejak kasih le pulak dengan x-cikgu dia.. siap cikgu dia yg tegur dia dulu…

ni makanan yg kitorg order..
sotong tempura..


sayur hapa ntah...

ni pun sayur campur..

fish fillet with mango

ikan talapia kot..

crispy lemon chicken

telur bungkus

ni tak igt apa benda..
Dah habis makan, diorg dah tak larat nak jalan2 lagi.. nak balik hotel, nak rest… 

so, satu teksi balik hotel, satu teksi lagi pegi butik Hong Anh pulak.. (saya, oya, abah & Aqeelah).. mmg kelas la butik ni… banyak baju kurung kain chiffon, manik penuh.. ramai artis2 malaysia, VIP & kerabat diraja dah datang sini.. antaranya, isteri2 Perdana Menteri kita, Dato’ Seri Siti Hasmah, Rosmah, Permaisuri Agong (Terengganu).. rege dalam usd20 – usd 40.. ikut jenis kain & jahitan manik.. membeli le jugak kitorg.. 2-3 helai.. hehehehe…




baju kurung budak pun ada..


Lepas tu, kitorg jalan kaki je balik hotel.. dekat sebenarnya, (utk yg tak sakit kaki / sakit lutut).. Yus siap datang butik jalan kaki sensorg.. masa balik, singgah lagi pasar ben tharn… membeli kopi le pulak.. kopi musang vietnam… trung nguyen…  

Malam, diorg suruh tapau dinner lagi kat VN halal.. dah tak larat makan nasi, makan goreng2 je… lepas makan, kitorg pegi mengopi kat kopitiam.. 










lepas minum kopi, pegi buat manicure pedicure pulak (sebelah hotel je).. 


aqeelah pun nak buat jugak..

kitorg je dah memenuhkan kedai ni


 lepas tu, jalan2 pasar malam lagi..  bahagia nye hidup…
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...